Összetevők: Térfogatnövelő szerek (diffoszfátok (E 450), nátrium-karbonátok (E 500)) Kukoricakeményítő
Elkészítés és felhasználás: Elegendő 500 g liszthez.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Receptek: Meggyes torta Hozzávalók: 150 g vaj vagy margarin, 150 g porcukor, 3 tojássárgája, 1 tasak Dr. Oetker bourbon vaníliás cukor, 200 g liszt, 2 teáskanál Dr. Oetker sütőpor, 100 ml tej, 3 tojásfehérje, 350 g meggy (lehet lecsepegtetett befőtt is). Díszítés: Porcukor és Vanillincukor keveréke. A vajat, a porcukorral, bourbon vaníliás cukorral és a tojássárgájával simára keverjük, majd belekeverjük a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is. Konyhai robotgéppel (habverő) legalább 3 percig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk. Kivajazott tortaformába (24 cm) öntjük, és a meggyet rászórjuk. Sütés után a tortát hagyjuk kihűlni. Porcukros keverékkel megszórva tálaljuk. Sütési hőmérséklet: 170°C (alsó-felső sütés előmelegítve) Sütési idő: kb. 40-45 perc