Rakott sonkás zöldbab gluténmentesen
Elkészítésének lépései:
- A zöldbab levét leöntjük, majd forró, sós, szűrt vízben 5-10 perc alatt puhára főzzük.
- Olajon világos rántást készítünk a kukoricalisztből, majd tejjel felengedve kiforraljuk (folyamatos kevergetés mellett pár percig forraljuk).
- Ha kihűlt, belekeverjük a tejfölt, tojást, mustárt, majd ízesítjük sóval, fokhagymával, borssal, kaporral és Édes Annával.
- Egy vajjal kikent tűzálló tálba egyenletesen eloszlatva beleöntjük az elkészített mártásunk felét, majd ráöntjük a leszűrt zöldbab felét.
- Ezután a tetejére rétegezzük a pulykamell sonka szeleteket, majd a zöldbab másik felét is eloszlatjuk rajta.
- Végül ráöntjük a megmaradt mártásunkat, majd megszórjuk reszelt sajttal.
- 190 C fokra előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!
(Az alábbi termékeket külön-külön is megrendelheted, csak egy kattintás és árukkal együtt megjelennek. A zöldségeket és gyümölcsöket kilós áron látod, de akár darabra is kérheted őket, ezt a megjegyzés rovatban tudod jelezni. Ebben az esetben az áruk is kevesebb lesz a mennyiségnek megfelelően.)