Lencsesaláta sült répával
Elkészítésének lépései:
- Az előző este beáztatott lencsét bő vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
- A héjától megtisztított sárgarépát hasábokra vágva, kevés olívaolajjal, sóval és borssal 180 fokon megsütjük.
- Egy kis tálkában összekeverünk egy kevés olívaolajat, mustárt, citromlevet, sót, borsot és az apróra vágott lilahagymát.
- Óvatosan összekeverjük a főtt lencsét, a sült répát, az öntetet az aprított petrezselyemmel, majd fogyasztás előtt napraforgómaggal szórjuk meg a tetejét.
Jó étvágyat kívánunk!
(Az alábbi termékeket külön-külön is megrendelheted, csak egy kattintás és árukkal együtt megjelennek. A zöldségeket és gyümölcsöket kilós áron látod, de akár darabra is kérheted őket, ezt a megjegyzés rovatban tudod jelezni. Ebben az esetben az áruk is kevesebb lesz a mennyiségnek megfelelően.)