Összetevők: Cukor, Zselésítő anyagok (karragén (E 407), kálium-klorid (E 508)), Sűrítő anyag (szentjánoskenyérliszt (E 410)), Stabilizátor (kálium-citrátok (E 330)).
Elkészítés és felhasználás
1. A tasak tartalmát 2-3 csapott evőkanál cukorral egy edényben elkeverünk, és állandó keverés közben 250-300 ml vizet vagy gyümölcslevet adunk hozzá. 2. Folytonos keverés közben forrástól számítva 1 percig főzzük. 3. A zselét kb. 8-10 percig állni hagyjuk, miközben néhányszor megkeverjük. 4. Amikor az állaga kezd sűrűsödni, a bevonandó torta vagy sütemény közepétől kiindulva óvatosan a felületre csurgatjuk. Tipp
• A főzőedényben megdermedt zselét melegítéssel ismét folyóssá tehetjük. • Ha a tortalapot töltés előtt megszórjuk habfixálóporral, nem ázik át olyan gyorsan a zselétől.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
(30) 637 7582
info.elelmiszerrendeles@gmail.com
Gyöngyös, Kenyérgyár u. 5.