Összetevők: Kukoricakeményítő, Természetes aroma, 1,0% eperpor, Maltodextrin, Étkezési só, Színezékek (karotinok, kármin), Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
Elkészítés és felhasználás
Hozzávalók:
Dr. Oetker epres pudingpor, 500 ml tej és 3-4 csapott evőkanál cukor.
(4 adag elkészítéséhez elegendő)
1. Kevés tejjel a pudingport és az ízlés szerint adagolt cukrot simára keverjük.
2. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport.
3. Folyamatos keverés közben, alacsonyabb hőfokon, forrástól számítva még legalább 1 percig főzzük, amíg teljesen besűrűsödik. A pudingot hideg vízzel kiöblített formákba vagy tálkákba öntjük, kihűlés után tetszés szerint díszítve tálaljuk.
Receptjavaslat: A pudingot a receptleírás szerint készítsük el, majd fedjük le fóliával, hogy ne bőrösödjön. 2 dl hideg tejszínt verjünk fel és 50 g reszelt csokoládéval együtt óvatosan forgassuk a langyos pudingba.
Tárolás: Minőségét megőrzi a tasakon jelzett hónap végéig. Száraz, hűvös helyen tartandó!
|