Összetevők
Étkezési só, Szárított zöldségek (fokhagyma, vöröshagyma, zellergumó), Fűszerőrlemények (mustármag, feketebors,, koriandermag, chili paprika, szerecsendió), Kristálycukor, Csípősségmentes paprikaolaj.
Elkészítés és felhasználás
A fűszersóval - ízlés szerint - dörzsöljük be a húst, kevés olajjal kenjük be, majd süssük készre.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Receptajánlat: Kotlett "Lucullus" módra
Hozzávalók: 1 tasak Lucullus Grill fűszersó, 1 evőkanál mustár, 1-1,5 dl olaj, 4 szelet csontos sertéskaraj, a mártáshoz: 1 kisebb vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál pirospaprika, 1 dl vörösbor, 1 mokkáskanál ételízesítő, 1 kiskanál ketchup, 2 zöldpaprika, 1 dl tejszín, 1 kiskanál liszt
Elkészítés: A grill fűszersót a mustárral az olajba keverjük. Alaposan a húsba dörzsöljük. Majd a szeleteket egyenként alufóliába csomagolva hűtőszekrényben legalább egy órán át pácoljuk.
A húst az alufóliából kicsomagoljuk, és beolajozott grillrácsra fektetve, parázs fölött oldalanként 4 percig sütjük. A mártáshoz a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon, kevergetve üvegesre sütjük. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, a borral elkeverjük, és 1 dl vízzel fölöntjük.
Ételízesítővel és ketchuppal ízesítjük, majd a kicsumázott, csíkokra vágott zöldpaprikát is beleszórjuk.
10 percnyi főzés után a tejszínnel simára kevert liszttel besűrítjük. Tálaláskor a húst a mártással leöntjük. Köretként grillezett zöldségeket és héjában sült burgonyát kínálunk hozzá.
|