Összetevők
Tengeri só, Szárított zöldségek (fokhagyma, kaporlevél), Fűszerőrlemények (curry (koriandermag, görögszéna mag, kurkuma, édeskömény, római kömény, bors, chili, étkezési só, szegfűszeg, fokhagyma) rozmaring, feketebors, borókabogyó, bazsalikom)
Ízfokozó (nátrium-glutamát).
Allergia: Mustármagot és zellert is felhasználó üzemben készült.
Felhasználási javaslat:
A fűszersót keverjük el 1-1,5 dl olajjal, és forgassuk meg benne a grillezni kívánt halat. Grillen vagy serpenyőben a megmaradt fűszeres olajjal locsoljuk meg és süssük készre. A tasak tartalma elegendő 3/4-1 kg konyhakész hal fűszerezéséhez.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Receptajánlat
Fűszeres lazac cukkiniköntösben
Hozzávalók:
4 szelet lazac (egyenként kb. 15 dkg), 2-2 evőkanál méz és mustár, 2 evőkanál Lucullus Halak fűszerkeverék, 1 közepes cukkini, 2 evőkanál olaj, 6 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl víz, 1 dl száraz fehérbor, 1 mokkáskanál só, csipetnyi cukor, 1 mokkáskanál mustár, 2 evőkanál kapribogyó.
Elkészítés:
A halszeleteket a méz és mustár keverékével bedörzsöljük, a fűszerkeverékkel behintjük. A cukkinit megmossuk, leszárogatjuk, majd hosszában 2 mm vastagon felszeleteljük. (Ez szeletelőgéppel vagy egy zöldséghámozóval a legegyszerűbb.) A halszeleteket a cukkini szalagokkal körbetekerjük. Az olajat 3 dkg vajjal megforrósítjuk, a haltekercseket oldalanként 2-2 percig sütjük benne. Néhány evőkanál vizet öntünk alá, lefedjük, kis lángon 3-4 percig pároljuk. Közben a maradék vajat felolvasztjuk, majd a lisztet egy kissé megfuttatjuk rajta. A vizet és a bort ráöntjük, habverővel kevergetve 2 percig forraljuk, megsózzuk, cukorral és mustárral ízesítjük, végül a kapribogyót is beleszórjuk. Tálaláskor a halat tálra emeljük, a visszamaradó levét a kapris mártásba keverjük, végül a hal mellé öntjük. Köretként párolt zöldségeket kínálunk hozzá.
Tápanyagok
|
100 g termékben |
energia
|
474 kJ / 113 kcal
|
zsír
|
1,9 g
|
- amelyből telített zsírsavak
|
0,3 g
|
szénhidrát
|
16 g
|
- amelyből cukrok
|
3,7 g
|
fehérje
|
5,5 g
|
só
|
63,0 g
|
|