GasztroTitkok
Élelmiszerek titkai: múltjuk és hatásuk dietetikai szemmel
Dietetikusunk rendszeresen közzé tesz hasznos és érdekes információkat az élelmiszerekről, ételekről és speciális étrendekről, hogy segítsen a tudatos táplálkozás kialakításában.
Az egészségeseknek a megfelelő táplálkozással támogatjuk a jó egészségük, vitalitásuk fenntartását.
A betegséggel küzdőknek, a speciális igényeiknek megfelelő étrend kialakításához adunk támogatást.
Mindezekhez a Konyha Zóna-ban, hétről hétre egyre több receptet találsz. Ráadásul ezekhez az ételekhez egy kattintással megrendelheted tőlünk a hozzávalókat.

Mediterrán diéta
MEDITERRÁN DIÉTA – több mint étkezés
Képzeld el, hogy egy napsütötte domboldalon ülsz, langyos szellő gyengéden simogatja az arcodat! A háttérben a tenger csillog, a levegőben rozmaring, kakukkfű és sült fokhagyma illata keveredik a friss, sós levegővel. Az étterem teraszán egy idős pár sakkozik, örömteli nevetésük betölti a teret, miközben a háttérben könnyed zene szól. Az asztalodon olívaolajba mártogatott sült padlizsán, színes zöldségek feta sajttal és gőzölgő grillezett hal vár rád. Nyugodtan, jókedvvel fogyasztod el, minden falat ízét élvezve.

CSONTERŐSÍTÉS – NEM CSAK IDŐSEKNEK! Avagy hogyan építheted fel csontjaid védőbástyáját okosan
Mi is az a csontritkulás?
A csontritkulás (szebben mondva: oszteoporózis) egy alattomos, hosszú ideig tünetmentes folyamat, ami sokszor csak akkor derül ki, amikor már megtörtént a baj: egy kisebb esés után például medencetörést szenvedsz. De mi is történik valójában? Egyszerűen fogalmazva: a csontjaink tömege és szilárdsága fokozatosan csökken, a csontok lyukacsosabbá, törékenyebbé válnak. Leggyakrabban az 50 év feletti, menopauzán átesett nők érintettek, de férfiaknál is előfordulhat. Épp ezért érdemes már jóval korábban odafigyelni a csontjainkra, mert a jó hír az, hogy sokat tehetünk a megelőzés érdekében!

Hanák Kolos Teljesítménytúra
EGY NAP A TERMÉSZETBEN ÖNMAGUNKÉRT ÉS MÁSOKÉRT
Ahol adni és kapni ugyanazt jelenti

VITAMINSALÁTÁK
A tavasz beköszöntével egyre nagyobb szerepet kapnak az étkezéseinkben a friss, színes zöldségek. Segítségükkel beilleszthetjük táplálkozásunkba a szivárvány minden színét, hogy a lehető legtöbb vitaminnal, fitonutrienssel (egészségügyileg előnyös növényi eredetű vegyületekkel) töltsük fel szervezetünket.

TUDATOS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS
Hogyan legyen maradandó és egészséges a testsúlyunk csökkentése?
A kulcsa a kiegyensúlyozott táplálkozás és rendszeres testmozgás harmonikus együttese. Dietetikusként hangsúlyoznám az étrend változatosságának fontosságát, mely tartalmazza a megfelelő mennyiségű fehérjét, összetett szénhidrátokat, egészséges zsírokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, és a szükséges mennyiségű rostot. A fokozatosság elvét követve heti 0,5–1 kg testsúlyvesztés tekinthető ideálisnak. A nagyobb ütemű fogyás sokszor túlzottan megterheli a szervezetet, és hosszú távon nem fenntartható.

GLUTÉNMENTESEK ÉTKEZÉS
GLUTÉNÉRZÉKENYSÉG
Napjainkban egyre többen döntenek úgy, hogy valamit kiiktatnak az étrendjükből – gyakran minden különösebb ok vagy belső indíttatás nélkül. Egyszerűen csak divatból, vagy mert a szomszédjuknak bevált.
Pedig a kiegyensúlyozott táplálkozás alapja a változatosság. Érdemes abból kiindulni, hogy milyen makro- és mikrotápanyagokra van szüksége a szervezetünknek, és ha valamilyen problémát tapasztalunk, azt tanácsos kivizsgáltatni. Ezután célzottan és tudatosan alakíthatjuk ki azt az étrendet, ami valóban támogatja az egészségünket, egyéni szükségleteink szerint.