Összetevők
Szárított zöldségek (vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyemlevél, metélőhagyma), Finomított étkezési só, Ízfokozó (nátrium-glutamát), Fűszerek (feketebors, majoranna), Gombakivonat.
Allergia: Mustármagot és zellert is felhasználó üzemben készült.
Jellemzők: 1 közepes méretű csirkéhez vagy 6-8 db csirkecombhoz
Elkészítés és felhasználás: Javasoljuk dagadó, csirkecomb, göngyölt hús, zöldségek, töltött gomba töltelékének elkészítéséhez is.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Receptajánlat: Töltött csirke
Hozzávalók:
1 tasak Lucullus Töltelékek fűszerkeveréke, 3-4 db zsemle, 2 db apróra vágott főtt tojás, 1 db nyers tojás, 2 db csirkemáj vagy egy kis doboz májkrém (ez elhagyható).
Felhasználási javaslat:
A tasak tartalmát keverjük el a vízben áztatott, kinyomkodott és szétmorzsolt zsemlékkel, az elkapart csirkemájjal és a többi hozzávalóval. A konyhakész csirkét ízlés szerint megsózzuk, majd a bőrét, a combján és a mellén fellazítjuk.
A tölteléket egyenletesen a bőr alá töltjük, a maradék tölteléket a csirke hasüregébe tesszük. Ízlés szerint olajjal, vagy vajjal kenjük be, majd sütőben kb. 180°C-on a csirke méretétől függően 50 perc-1,5 óra alatt, a húslével többször meglocsolva, ropogósra sütjük.
|