Összetevők
Étkezési só, Fűszerek (oregánó, rozmaring, chili paprika, curry fűszerkeverék, feketebors), Szárított zöldségek (fokhagyma, vöröshagyma), Dextróz, Babérlevél kivonat.
Allergia: Mustármagot és zellert tartalmazhat.
Jellemzők: 800 g húshoz. Gyros fűszerkeverék sütéshez, grillezéshez.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Receptajánlat: Görög nyársak Tzatzikivel Adagolás: A tasak tartalma 0,8 kg konyhakész hús ízesítésére elegendő. Felhasználási javaslat: A húst vágjuk apróbb csíkokra, keverjük el fűszerkeverékkel és étolajjal, hagyjuk állni 15-20 percig. Serpenyőben süssük készre. Hozzávalók (4 személyre): 1 tasak Lucullus Gyros fűszerkeverék, 80 dkg csirkemell filé, 8 db nyárs, 1 dl olívaolaj, 1 tasak Lucullus Tzatziki salátaöntet por, 1 pohár joghurt, 2 db kígyóuborka. A húst 2 cm-es kockákra vágjuk. A fűszerkeveréket az olívaolajjal elkeverjük, és beleforgatjuk a húskockákat, majd fél órát pácoljuk.
A fűszeres húst nyársakra húzzuk és grillrácson, esetleg serpenyőben készre sütjük. A kígyóuborkát lereszeljük vagy vékony csíkokra vágjuk, enyhén megsózzuk. A salátaöntetet a joghurttal elkeverjük és hozzáadjuk az uborkát.