Összetevők
Tengeri só, Szárított zöldségek (fokhagymapor, vöröshagymapor, paradicsompor), Fűszerőrlemények (chilipaprika, feketebors, fűszerkömény, koriandermag, oregano), Cukor, Paprikaolaj
Allergia: Mustárt és zellert is felhasználó üzemben készült.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Receptek
Mexikói csirkemell
Hozzávalók: 2 csirkemell filé, 4 ek. Mexikói gyorspác, 1 dl étolaj, 1 konzerv vörösbab, 1 konzerv kukorica, fél-fél cső piros és zöld színű kaliforniai paprika, só, őrölt fekete bors, fél mokkáskanál chilipaprika.
Elkészítés:
A csirkemellet 2 centis csíkokra vágjuk, a gyorspáccal alaposan összeforgatjuk, az olajat ráöntjük, majd letakarva, hűtőszekrényben 15 percig érleljük. Egy teflonserpenyőt felforrósítunk, a húst belerakjuk és kevergetve 2-3 perc alatt készre sütjük. A vékony csíkokra vágott paprikát hozzáadjuk, kissé átforrósítjuk, majd a levétől lecsöpögtetett babot és a kukoricát is beletesszük. Aki szereti, tehet hozzá vékony karikákra vágott póréhagymát is. Megsózzuk, megborsozzuk, a chilipaprikával fűszerezzük. Tálaláskor készen kapható tortillát kínálunk mellé.
Tápanyagok
|
100 g termékben |
energia
|
680 kJ / 162 kcal
|
zsír
|
2,9 g
|
- amelyből telített zsírsavak
|
0,3 g
|
szénhidrát
|
25 g
|
- amelyből cukrok
|
14 g
|
fehérje
|
5,4 g
|
só
|
55,1 g
|
|