Összetevők
Tengeri só, Szárított zöldségek (fokhagyma (24,9%), vöröshagyma), Fűszerek (chili paprika (5,1%), feketebors, oregánó, koriandermag), Ecetpor (maltodextrin, ecetsav), Dextróz, Fűszerkivonatok, Maltodextrin, Papain.
Allergia: Zellert és mustármagot is felhasználó üzemben készült.
Felhasználási javaslat:
A tasak tartalmát keverjük el 1-1,5 dl étolajjal, majd ebbe a keverékbe forgassuk meg a konyhakész húst. 20-30 percig állni hagyjuk és serpenyőben, sütőben, vagy grillen készre sütjük.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Receptajánlat: Fokhagymás-chilis aprópecsenye
Hozzávalók:
1 tasak Lucullus fokhagymás-chilis gyorspác fűszerkeverék, 80 dkg csirkemell filé, 1,2 kg burgonya
Elkészítés:
A burgonyát tisztítsuk meg és vágjuk kockára. A csirkemellet is kockázzuk fel és a felhasználási javaslat szerint pácoljuk be. A burgonyát forró olajban süssük aranybarnára, csepegtessük le az olajtól és enyhén sózzuk meg. A pácolt csirkemell darabokat serpenyőben készítsük el, majd adjuk hozzá a burgonyát és pirítsuk össze.
Tápanyagok
|
100 g termékben |
energia
|
655 kJ / 155 kcal
|
zsír
|
1,7 g
|
- amelyből telített zsírsavak
|
0,3 g
|
szénhidrát
|
31 g
|
- amelyből cukrok
|
9,9 g
|
fehérje
|
5,6 g
|
só
|
52,9 g
|
|