Összetevők
Étkezési só, Szárított zöldségek (fokhagyma, vöröshagyma, zellergumó), Ízfokozó (nátrium-glutamát), Fűszerőrlemények (fűszerkömény, koriandermag, majoranna, feketebors), Csípősségmentes paprikaolaj.
Allergia: Mustármagot is felhasználó üzemben készül.
Elkészítés és felhasználás
A konyhakész sertéshúst dörzsölje be a fűszersóval és hagyja állni 20 percig. A húst, kiolajozott tepsiben, kevés vízzel, fólia alatt puhára pároljuk, majd a fóliát levéve, húslével locsolgatva zsírjára sütjük. A tasak tartalma 1 kg konyhakész sertéshús fűszerezéséhez elegendő.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Receptajánlat: Pécsi aprópecsenye
Hozzávalók: 60 dkg sertés szűzpecsenye, 10 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál Lucullus Sertéssült fűszersó, őrölt fekete bors, 4-5 gerezd fokhagyma, 15 dkg csiperkegomba, 2 húsos zöldpaprika, 2 paradicsom, 15 dkg gyulai kolbász, 1 csokor petrezselyem, 1 dl fehérbor, 1,2 kg burgonya, olaj a burgonya sütéséhez.
Elkészítés: A húst lehártyázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk, tenyerünkkel kissé ellapítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, majd a szűzpecsenye szeleteket ráfektetjük. Megforgatva, 3-4 perc alatt fehéredésig sütjük.
A fűszersóval meghintjük, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, 1-2 percig pirítjuk. A gombát, a paprikát és a paradicsomot 1 cm-es kockákra vágjuk, és a pecsenyéhez adjuk, a karikákra vágott kolbásszal együtt.
A felaprított petrezselyemmel megszórjuk, majd 7-8 perc alatt puhára pároljuk. A bort ráöntjük, még néhány percig pároljuk. A burgonyát 3-4 mm-es karikákra vágjuk, bő olajban kisütjük, jól lecsöpögtetjük, majd közvetlenül a tálalás előtt a kolbászos pecsenyével összeforgatjuk.
|