Összetevők: Dextróz, Zselésítő anyag (pektin), Étkezési sav (citromsav), Tartósítószer (kálium-szorbát) Savanyúságot szabályozó anyag (kálium-citrát), Növényi zsír.
Elkészítés és felhasználás
Hozzávalók: 1250 g gyümölcs, 350 g kristálycukor Felhasználási javaslat: 1. Az előkészített gyümölcsöt aprítsa a kívánt méretre, vagy pépesítse és ezután mérjen ki 1,1-1,25 kg-ot. 2. A kimért kristálycukorból vegyen ki három evőkanálnyi mennyiséget, és keverje össze a tasak tartalmával 3. A gyümölcshöz adja hozzá a keveréket és egy főzőedényben kevergetve melegítse forrásig. 4. Adja hozzá a maradék cukrot, és az oldódástól számított 3-5 percig főzze folyamatos keverés mellett. 5. Az előkészített üvegeket töltse peremig, majd azonnal zárja le, és pár percre állítsa fejre. Tippek: - Gyümölcszselé készítésekor 1250 g gyümölcs levét préselje ki, és a továbbiakban a felhasználási javaslat szerint járjon el. - A jobb zselésedés érdekében javasoljuk, hogy nagyobb mennyiségű gyümölcsöt kisebb adagokban készítsen el. 2-3 adagnyi mennyiségnél ne készítsen nagyobb mennyiséget egy főzőedényben. - Őszibarack és nektarin eltevésekor javasoljuk, hogy adagonként egy citrom levét adja a kimért gyümölcshöz. - A kész dzsemet száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolja és felbontás után tartsa hűtőszekrényben. - Dzsem fixálóval cukor hozzáadása nélkül is készíthet dzsemet. Ebben az esetben a cukor mennyiséget helyettesítse 225 g szorbit tartalmú asztali édesítőszerrel (pl. Édesem). - A felhasználni kívánt befőttes üvegeket és tetőket alaposan mossa ki, a tetőket áztassa be legalább 15 percig.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó!