Összetevők
Étkezési só, Szárított fokhagymagranulátum (25%), Tört feketebors (10%), Kristálycukor, Füstaroma, Csípős paprikaolaj, Fűszerkivonat
Allergia: Mustármagot és zellert is felhasználó üzemben készült!
Elkészítés és felhasználás
Adagolás: A tasak tartalma 80 dkg konyhakész hús ízesítésére elegendő. Felhasználási javaslat: A fűszersót keverjük el étolajjal, adjuk hozzá a konyhakész hússzeleteket és hagyjuk állni 15-20 percig. Grillen vagy serpenyőben süssük készre.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Receptajánlat: Fűszeres tarja burgonyaágyon sütve
Hozzávalók (4 személyre): 1 tasak Lucullus Borsos-fokhagymás fűszersó, 80 dkg kicsontozott szeletelt tarja, 2 dl étolaj, 1 kg apró burgonya, kevés só. A fűszersót elkeverjük az étolajjal és beleforgatjuk az előkészített húst. 30 perc pácolás után serpenyőben a fűszeres olajon mindkét oldalát elősütjük. A burgonyát megtisztítjuk, majd félbevágjuk és egy kizsírozott tepsibe helyezzük és enyhén megsózzuk. A hússzeleteket ráhelyezzük, pecsenyelével meglocsoljuk és kevés vizet öntünk alá, majd fóliával lefedjük. Sütőben megpároljuk és a fóliát levéve készre sütjük.