Összetevők: Kristálycukor, Tartósítószer (kálium-szorbát, nátrium-benzoát).
Elkészítés és felhasználás
Savanyúság felöntőlé készítéséhez:
Adagolás: A tasak tartalma 5 liter savanyúság felöntőléhez elegendő.
A tasak tartalmát, a fűszereket és ízesítőket keverje el 5 liter vízzel, és forralja fel, majd hűtse ki. A továbbiakban a szokásos módon járjon el.
Befőttek, gyümölcsszörpök készítéséhez:
Adagolás: A tasak tartalma 4 liter befőtt felöntőlé, vagy szörp készítéséhez elegendő.
Befőtt készítés:
A tasak tartalmát keverje el 4 liter vízzel, és 2 kg kristálycukorral, majd a felöntőlevet forralja fel. 10 kg megtisztított gyümölcsöt 1 kg-os részletekben adagoljon a felöntőlébe és gyöngyözésig főzze. A gyümölcsöt töltse üvegekbe, majd a szirupot felforralva, öntse rá a gyümölcsre.
Gyümölcsszörp:
Az elkészített gyümölcsszörpből vegyen ki 0,2 l-t, és keverje el benne a tasak tartalmát, majd oldódásig melegítse. A kihűlt szörpöt keverje bele a szörp többi részébe.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, egyéb vegyi anyagoktól elkülönítve tárolandó!
|