Elkészítésének lépései:
- A paradicsomos babot leszűrjük, de - szükség esetére - félretesszük a paradicsomszószt is.
- A babot villával összetörjük (nem kell teljesen simára, maradhat kissé darabos), majd hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, a mustárt, sót és a fűszereket.
- Ezután elkeverjük a zabpehellyel, majd 15 percet pihentetjük, amíg a zabpehely megdagad és a massza jól formázható lesz.
- Ha túl lágy, adhatunk még hozzá zabpelyhet. Ha túl tömény, adhatunk hozzá pár kanállal a leszűrt paradicsomszószból.
- Ezután nedves kézzel formázzunk a masszából lapos pogácsákat.
- Végül serpenyőben kevés olajon, közepes lángon mindkét oldalát süssük aranybarnára, vagy sütőben 180 C fokon 20-25 perc alatt, kevés olajjal meglocsolva.
Jó étvágyat kívánunk!
(Az alábbi termékeket külön-külön is megrendelheted, csak egy kattintás és árukkal együtt megjelennek. A zöldségeket és gyümölcsöket kilós áron látod, de akár darabra is kérheted őket, ezt a megjegyzés rovatban tudod jelezni. Ebben az esetben az áruk is kevesebb lesz a mennyiségnek megfelelően.)