Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
ÜDVÖZLÜNK DISZKONTÁRUHÁZUNKBAN! MÁR TÖBB MINT 600.000 RENDELÉST TELJESÍTETTÜNK! RENDELJ TE IS!
Kategóriák / Termékek

Epebarát zöldségleves galuskával

  

Elkészítésének lépései:

  1. A zöldségeket hámozzuk, tisztítjuk, apró kockára vágjuk, majd minimális olajon 1-2 percig átmelegítjük.
  2. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, majd hozzáadjuk a sót és a fűszereket.
  3. Fedő alatt, közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket, majd hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.
  4.  A daragaluska elkészítéséhez a tojást egy tálban villával kicsit felverjük, majd hozzákeverjük a búzadarát, sót, kevés olívaolajat, és az apróra vágott petrezselyemzöldjét.
  5. Ezt a masszát 10-15 percig pihentetjük, hogy a dara megduzzadjon.
  6. Egy nagyobb lábasban enyhén sós vizet forralunk, majd ha gyöngyözve forr, egy kiskanállal a masszából galuskákat szaggatunk a vízbe. (A kanalat érdemes vízbe mártani mindet szaggatás előtt.)
  7. Kis lángon, lassú forrás mellett 10-12 percig főzzük, fedő nélkül.
  8. Ha feljöttek a víz tetejére, és a belsejük is átfőtt (egyet kettévágva ellenőrizhetjük), szűrőkanállal kiszedjük.
  9. Tálalás előtt a zöldséglevesbe szedjük a galuskákat.

Jó étvágyat kívánunk!

(Az alábbi termékeket külön-külön is megrendelheted, csak egy kattintás és árukkal együtt megjelennek. A zöldségeket és gyümölcsöket kilós áron látod, de akár darabra is kérheted őket, ezt a megjegyzés rovatban tudod jelezni. Ebben az esetben az áruk is kevesebb lesz a mennyiségnek megfelelően.)