A Kombucha fogyasztása az emberi szervezetre gyakorolt hatásai miatt vált népszerűvé.
Felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, így egyre több kutató csoport szentel neki nagy figyelmet.
A Kombucha tea bizonyítékokon alapuló egészségügyi előnyei:
A Kombucha egy fermentált tea, amelyet évezredek óta fogyasztanak.
Rendszeres fogyasztása az egészségünkre, nemcsak a szokványos tea jótékony hatásával bír, hanem a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket.
A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
Íme a kombucha legfontosabb egészségügyi előnyei, amiket tudományos bizonyítékok is alátámasztanak:
- A Kombucha a probiotikumok tárháza
Azt már mindenki tudja, hogy a Kombucha vagy Kínából vagy Japánból származik. Igazából bárhonnan is örököltük, nagyon hálásak vagyunk érte és a többezer év alatt összegyűjtött tapasztalatokért is, amit lassan a tudományos világ is elfogad. Greenwalt és munkatársai 2000-ben leírták, hogy méréseik alapján a gombakultúra előállít szerves savakat (pl.: ecetsav, oxálsav, glükonsav, glükuronsav, jobbra forgató (L+) tejsav, citromsav, foszforsav, almasav), enzimeket (pl.: proteáz, amiláz, kataláz, lipáz), valamint, lipideket, zsírsavakat, szterolokat, monoszacharidokat, diszacharidokat, etil-alkoholt, vitaminokat (pl.: C-, B csoportja, D-vitamin)
(Amennyiben többet szeretne tudni a csodálatos kombucháról, kérem olvassa el a fenti blog cikkünket, melyek tartalmazzák a kutatási eredmények mellett azok forrását is).
A tapasztalatok szerint a szerves savak hozzájárulnak a bélflóra és az immunrendszer normális működéséhez, helyreállításához, az enzimek pedig a jó anyagcsere működést segítik elő.
A meggy rengeteg A-, B1-, B2-, és C-vitamint és ásványi anyagot (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink) tartalmaz, valamint található benne foszfor. A gyümölcslé kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak, valamint színezőanyagokat, katekineket, antociánokat, kumarint.
Nettó térfogat: 500 ml
Hígítási arány: 1:8 500 ml koncentrátumból 4,5 l kombucha ital készíthető.
Összetevők: kombucha koncentrátum (víz, cukor, fekete tea, kombucha gomba) meggy gyümölcslé sűrítmény (14%), meggy aroma.
Alkoholtartalom: max. 1,5% (v/v)
Átlagos tápérték
|
100 ml termékben
|
Energia
|
412/98,4 kJ/kcal
|
Zsír
|
0 g
|
– melyből telített zsírsavak
|
0 g
|
Szénhidrát
|
24 g
|
– melyből cukrok
|
20 g
|
Fehérje
|
0 g
|
Só
|
0 g
|
Fogyasszon Ön is a testet, lelket üdítő tradícionális Kombucha italt!
Felhasználási útmutató: naponta 1-3 alkalommal 3 evőkanál (25 ml) koncentrátum 2 dl folyadékkal hígítva fogyasztható.
Felbontás után hűtőben tárolva 15 napig fogyasztható.
A koncentrátumban előforduló esetleges szálasodás, üledék-, gázképződés természetes folyamat. Az íz, illat változhat, ez a folyamatos élettevékenységre jellemző tulajdonság.
A kombucha az erjesztés során feldolgozza a cukrot és a teát, amikből élettanilag hasznos anyagokat hoz létre.
Figyelmeztetés! A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani!
Forrás:
1. Hypoglycemic and antilipidemic properties of kombucha tea in alloxan-induced diabetic rats. – Aloulou A, Hamden K, Elloumi D, Ali MB, Hargafi K, Jaouadi B, Ayadi F, Elfeki A, Ammar E. – 2012
2. Studies on toxicity, anti-stress and hepato-protective properties of Kombucha tea. Pauline T, Dipti P, Anju B, Kavimani S, Sharma SK, Kain AK, Sarada SK, Sairam M, Ilavazhagan G, Devendra K, Selvamurthy W. – 2001
3. Evaluation of the Glucuronic Acid Production and Antibacterial Properties of Kombucha Black Tea. – Ansari F, Pourjafar H, Kangari A, Homayouni A. – 2019
4. Effect of Kombucha on gut-microbiota in mouse having non-alcoholic fatty liver disease.- Jung Y, Kim I, Mannaa M, Kim J, Wang S, Park I, Kim J, Seo YS. – 2018
|