Allergia: A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Tárolás: Száraz, fénytől védett helyen tartandó!
Receptek: Csípős forralt bor
Hozzávalók: 1 liter száraz vörösbor, fél liter víz, 10 szem Horváth Rozi egész szegfűszeg, 1 csillagánizs, 1 kis rúd fahéj, 20 dkg cukor, 1 vaníliarúd, 1 narancs, fél tk feketebors, 1 kisebb csilipaprika.
Elkészítése: A vaníliát hosszában felhasítjuk, kikaparjuk a magjait, majd a narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és minden fűszerrel, vízzel és borral egy lábasba tesszük. 10 percig forraljuk, ha szükséges ízesíthetjük egy csipet sóval, cukorral, vagy vízzel. Leszűrve, forrón adagoljuk a bögrékbe.
Tipp: Füstösebb ízhez használjunk füstölt jalapeno paprikát, chipotle-t, amitől igazán mély színű lesz a forralt bor.
|