Összetevők
Mustárpehely (35,7%), Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Fokhagyma, Kömény, Bors, Chili, Kakukkfű, Kukoricakeményítő, Majoranna, Savanyúságot szabályzó anyag nátrium-citrát, Ízfokozó nátrium-glutamát, Fehérjebontó enzim: papain.
Allergia: A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Jellemzők: 1 kg húshoz. 20-25 perc alatt omlós, ízletes hús.
Tárolás: Száraz, fénytől védett helyen tartandó!
Receptek: Mustáros grillezett tarja héjában sült burgonyával
Hozzávalók: 1 kg sertéstarja, 1 csomag Horváth Rozi Mustáros gyorspác, 8 közepes burgonya, 1 nagy pohár tejföl, 20 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítés: A megtisztított, lehártyázott tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk fel, kissé klopfoljuk meg. A húsokat szórjuk meg Horváth Rozi Mustáros gyorspáccal, hagyjuk 15-20 percig állni, majd kevés olajjal kenjük meg.
A burgonyákat alaposan tisztítsuk meg és csomagoljuk alufóliába, majd helyezzük őket a parázsba. Grillrácson a húsokat süssük készre. A megsült burgonyákat vágjuk fel és még forrón tegyünk rá tejfölt és sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tipp: A burgonyák mellé süssünk egy kis fej fokhagymát a parázsban, tökéletes kiegészítője a tarjának.
|