Összetevők
Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Vöröshagyma, Oregánó, Paprika, Fokhagyma, Cukor, Rozmaring, Bors, Kukoricakeményítő, Citrompor (maltodextrin, gyümölcs szárazanyag), Fehérjebontó enzim: papain.
Allergia: A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Tárolás: Száraz, fénytől védett helyen tartandó!
Receptek: Gyros görög salátával
Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 1 csomag Horváth Rozi Gyros gyorspác, 1 kígyóuborka, 3 paradicsom, 3 paprika, 2 közepes fej lilahagyma, 12 dkg olívabogyó, 20 dkg feta sajt, Horváth Rozi Oregánó, olívaolaj, só.
Elkészítése: A megtisztított sertéscombot vágjuk vékony csíkokra, majd szórjuk meg a Horváth Rozi Gyros gyorspáccal és kb. 15-20 percig hagyjuk állni. A salátához a zöldségeket és a feta sajtot kockázzuk fel falatnyi darabokra.
Egy tálban keverjük össze a zöldségeket és az olívabogyót, szórjuk meg az oregánóval és locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd óvatosan keverjük ismét át. Végül adjuk a salátához a felkockázott feta sajtot is. A húscsíkokat egy serpenyőben, kevés olajon több részletben süssük készre, majd tálaljuk a görög salátával.
Tipp: A házi gyros-hoz tálaljunk friss, ropogósra sült burgonyát.
|