Összetevők: Stabilizátor: dinátrium-difoszfát (E450i), Térfogatnövelőszer: nátrium-hidrogén-karbonát (E500ii), Kukoricakeményítő
Allergia: Nyomokban tejfehérjét és szulfitokat is tartalmazhat.
Elkészítés és felhasználás: Ideális az alábbi sütemények készítéséhez: piskóta, kevert sütemények, muffin, tortalapok, stb.
Tárolás: Minőségét megőrzi (nap, hónap, év) a csomagolás hátoldalán jelzett időpontig.
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Receptek: Gluténmentes márványos kuglóf
Hozzávalók a világos tésztához: 100 g Haas Natural Étkezési keményítő, 1 dl olaj, 2 tojás, só, 4 g Haas Natural Sütőpor, 4 ek cukor, 4 ek tejszín, 2 ek aszalt gyümölcs.
Hozzávalók a sötét tésztához: 100 g Haas Natural Étkezési keményítő, 10 g kakaópor, 1 dl olaj, 2 tojás, só, 4 g Haas Natural Sütőpor, 4 ek cukor, 4 ek tejszín, 2 ek aprított étcsoki.
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a többi hozzávalóval összekeverjük, majd lazán beleforgatjuk a tojáshabot. Miután így a sötét és a világos masszát is elkészítettük, rétegezve olajozott, lisztezett formába töltjük, és 180 fokon 30 percig sütjük.
|