Összetevők: Cukor, Zselésítőanyagok (karragén, kálium-klorid), Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Sűrítőanyag (szentjánoskenyérliszt), Aroma, Maltodextrin, Stabilizátor (kálium-citrátok), Színező élelmiszerek (sárgarépa-, sáfrány-, hibiszkusz koncentrátum).
Elkészítés és felhasználás
Tálalási javaslat: eperrel díszítve
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Receptek
Hozzávalók:
1 tasak Dr. Oetker Gyümölcskocsonyapor, 300 ml víz.
Elegendő egy 26 cm átmérőjű torta díszítéséhez.
Elkészítés:
1. A tasak tartalmát egy főzőedényben, kézi habverő segítségével, 300 ml vízzel jól elkeverjük.
2. Az elegyet állandó keverés mellett felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről. (Ha tovább forraljuk, a kész gyümölcskocsonya állaga lágyabb lesz.)
3. Néhányszor átkeverjük, ha szükséges, a tetejéről eltávolítjuk a habot.
4. Amint a gyümölcskocsonya állaga sűrűsödni kezd, belülről kifelé haladva óvatosan a tortára csurgatjuk.
Fontos: A megdermedt gyümölcskocsonyát melegítéssel ismét folyóssá tehetjük.
|