Összetevők
Ivóvíz, Sűrített paradicsom (20,8%), Champion gomba (15%), Cukor, Növényi olaj, Vöröshagyma (3%), Sűrítő anyag (módosított kukoricakeményítő), Konyhasó, Gombás erőleves, Petrezselyemzöld, Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Oregánó.
Tárolás: Minőségét megőrzi (nap/hónap/év): lásd a zárófedélen jelzett időpontig.
Száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontás után, hűtőben tárolva, legfeljebb két napig fogyasztható.
Receptek: Karamellizált champion gomba, 30 perc, 4 fő
Összetevők:
Dawtona milánói szósz, 400 g vékony tészta, 200 g kis champion gomba, balzsamecet, cukor, só, bors, petrezselyemzöld, 200 g koktélparadicsom díszítéshez.
Elkészítési javaslat 4 személyre:
Megfőzzük a tésztát, félbevágjuk a champion gombát és kis olívaolajban megsütjük. Sóval, borssal és egy csipetnyi cukorral fűszerezzük. Utána kis mennyiségű balzsamecetet öntünk rá úgy, hogy a cukorral összekeverve a gomba szép színű legyen. A lábasban felmelegítjük a Dawtona szószt, hozzáadjuk a tésztát energikusan keverve. Kirakjuk a tányérra, rátesszük a gombát, a finomra vágott petrezselymet és a negyedre vágott koktélparadicsomot.
|