Összetevők
Ivóvíz, Cukor, Sűrített paradicsom (9%), Ananász (7%), Pritamin paprika (5%), Sárgarépa (5%), Vöröshagyma (4%), Sűrítő anyag (módosított kukoricakeményítő), Konyhasó, Ecet, Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Fokhagymakivonat, Fűszerek.
Tárolás: Minőségét megőrzi (nap/hónap/év): lásd a zárófedélen jelzett időpontig.
Száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontás után, hűtőben tárolva, legfeljebb két napig fogyasztható.
Receptek: Sertéshús édes-savanyú szószban jázminrizzsel, 30 perc, 4 fő
Összetevők:
Dawtona édes-savanyú szósz, 200 g sertéscomb, 1 doboz ananászkarika, 2 sárgarépa, zöldpaprika, 2 chili paprika, 400 g jázminrizs, sárgarépa, zeller, hagyma, fél fokhagymafej, 400 g spagetti, 30 g reszelt parmezán, néhány friss bazsalikomlevél, só, bors.
Elkészítési javaslat 4 személyre:
A kockára vágott sertéshúst megsütjük. Kis kockára vágjuk a sárgarépát, ananászt és a paprikát, majd hozzáadjuk a húshoz. A továbbiakban úgy sütjük, hogy a zöldségek ropogósak, a hús pedig szaftos maradjon. Sóval, borssal és finomra vágott chilipaprikával fűszerezzük. Az egészet összekeverjük a Dawtona édes-savanyú szósszal és felforraljuk. Rizzsel tálaljuk.
|