A pektin a vízben oldható rostanyagok közé tartozik, szénhidrátokkal rokon vegyület (heteropoliszacharid), amely többféle növény sejtfalából is előállítható. A rostok növényi alkotórészek, melyek nem képesek felszívódni a szervezetben, de szabályozzák az emésztést és a felszívódást, ennek köszönhetően támogatják az egészségünk megőrzését.
A tiszta pektin íztelen, szagtalan, vízzel keverve kocsonyaszerű, sűrű anyagot képez. Az élelmiszeriparban széles körben használják fel, mint pl.: gyümölcszselék és lekvárok készítésénél.
Tiszta természet 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes minden színezéktől, ízfokozótól, tartósítószertől.
Összetétel: almapektin
Nettó tömeg: 100g
Nyomokban rozskorpát, zabfüvet, zeller gyökeret, mustármagot, spenótot és zöldkagylót tartalmazhat.
Átlagos tápérték tartalom
|
100g
|
Energia
|
793,14/189,44 kJ/kcal
|
Zsír
|
0 g
|
-melyből telített zsírsavak
|
0 g
|
Szénhidrát
|
46 g
|
-melyből cukrok
|
17 g
|
Fehérje
|
0,2 g
|
Só
|
0,3 g
|
Tárolás: Hűvös, száraz helyen, fénytől védve tároljuk. Felbontás után 2 hónapon belül felhasználása javasolt!
|